27 maart 2015
a
A
Voorbereidingen
Hallo allemaal,
Binnenkort is het weer zover. De katapult gaat op reis. Dit jaar zal de reis naar Roemenië gaan. We zullen Marien en Yvonne Kroon bezoeken en hen ondersteunen in hun project.
Dit project is tien jaar geleden gestart n.a.v. de allereerste zendingsreis die de Katapult gemaakt heeft. Vijf en vier jaar geleden zijn we opnieuw naar Roemenië geweest. Dit was een onwijs gave tijd. Hierin hebben we weer nieuwe input kunnen geven waardoor het werk daar meer tot bloei is gekomen.
Marien en Yvonne Kroon en wonen met hun drie kinderen Milou, Lisanne en Frans in Floresti, een dorp vlakbij Cluj – Napoca een stad in het noorden van Roemenië.
In mei 2000 hebben ze het comfortabele leventje in Waddinxveen achter hun gelaten om te gaan wonen en werken in Roemenië. Ze hebben na een aantal jaar stichting Charis opgericht: een
Roemeense / Nederlandse non-profit organisatie met een christelijke identiteit. Charis heeft als doel het evangelie van de Here Jezus handen en voeten te geven in Roemenië. Ze willen zorgdragen voor de zwakkeren in de samenleving, ongeacht hun achtergrond. Dit houdt met name in dat ze veel werken met de Roma bevolking (zigeuners) in Floresti en omgeving. Ze zijn gestart met het werken met kinderen (kinderclub, huiswerk begeleiding, ed), maar het werk is gegroeid met een kerk, begeleiding van ouders, zorg voor ouderen, ed.
Wij zien er erg uit om hen te mogen dienen in hun projecten. Tot die tijd zijn we druk bezig met de voorbereidingen.
Groetjes, Melissa